Tervetuloa Suomen merimuseoon keskiviikkona marraskuun 8. päivänä klo 16–19!
Suomen merimuseo on toiminut Kotkassa viisitoista vuotta. Kävijämäärät ovat nousseet yli 120 000 kävijään vuodessa. Merimuseo on aloittanut näyttelyuudistuksen. Mitä ja miten kerromme menneestä, tästä päivästä ja tulevaisuudesta?
Lue lisääSuomen merimuseon tuki ry oli mukana tukemassa taiteilija Kustaa Saksin Archipelago -kuvakudoksen hankintaa Suomen merimuseon kokoelmiin.
Lue lisääTule Kotkan Meripäiville tapaamaan Suomen merimuseon tuen edustajia! Pidämme vahtia jäänmurtaja Tarmolla la 28.7. klo 10–18 ja esittelemme toimintaamme. Alukselle on meripäiväviikolla la-su 28.–29.7.2018 vapaa pääsy. Tervetuloa!
Lue lisääOpetusministeriö asetti vuonna 1962 ns. merimuseotoimikunnan valmistelemaan erityisen valtiollisen merimuseon perustamista, mutta komitean mietintö jätettiin pöydälle. Vuonna 1963 perustettiin Suomen Merimuseoyhdistys keräämään yhteen Helsinkiin suunnitellusta merimuseosta kiinnostuneet henkilöt ja yhteisöt.
Lue lisääTrafiikki-museot ovat liikenteen ja viestinnän alan erikoismuseoita, ja Suomen merimuseo on yksi niistä. Trafiikki-museoiden kokoelmissa on yli 155 000 esinettä laivoista lennättimiin - kaikki kertovat omalla tavallaan menneisyyden ilmiöistä ja niiden vaikutuksista ihmisten arkeen.
Lue lisääSuomen merimuseossa Kotkassa 15.9.2017 avautuva RAJATON MERI -pienoisnäyttely kertoo kansojen, tavaroiden, tapojen ja ideoiden liikkumisesta Suomenlahdella.
Lue lisääSuomen kansallismuseo ja Arctia Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen jäänmurtoon liittyvän kulttuuriperinnön tallentamisesta. Sopimuksella vahvistetaan yhteistyötä merellisen kulttuuriperinnön tallennuksessa sekä edistetään valtion kulttuuriperinnön kestävää hoitoa, suojelua ja saavutettavuutta.
Lue lisääSuomen talvimerenkulun konkari, 110-vuotias höyryjäänmurtaja Tarmo palaa toukokuun loppupuolella kotisatamaan Merikeskus Vellamon museoaluslaituriin Kotkaan.
Lue lisääSuomen merimuseo ja Club Renata järjestivät 10.6.2016 Merikeskus Vellamossa Luotsikutteri Pitkäpaateen liittyvän teemapäivän. Ohjelmassa oli kaksi luentoa Pitkäpaaden historiasta ja kunnostuksesta, Pitkäpaasi-dokumenttifilmin esityksiä ja sekä tutustumista alukseen.
Lue lisää